SCOME

COMITETUL DE EDUCAȚIE MEDICALĂ

Departamentul de Educație Medicală (SCOME) este unul dintre departamentele FASMR care se ocupă cu îmbunătățirea procesului de formare a studenților mediciniști, astfel încât aceștia să beneficieze de un program complet de pregătire profesională, în pas cu evoluția medicinei și cu standardele internaționale. El oferă studenților oportunități de însușire a unor noțiuni teoretice și abilități practice, necesare pentru dezvoltarea profesională și personală optimă ca viitori medici.
SCOME reunește o varietate de activități desfășurate la nivel național, dar și numeroase alte activități locale, toate cu scopul de a extinde paleta oportunităților de dezvoltare în planul educației medicale.

OBIECTIVE

  1. Oferirea unor oportunități prin care studentul medicinist să își însușească noțiuni teoretice și abilități practice utile pentru un viitor cadru medical;
  2. Responsabilizarea și susținerea studenților în îmbunătățirea continuă a procesului educațional;
  3. Dezvoltarea unor activități care au ca scop îmbunătățirea directă a educației medicale;
  4. Dezvoltarea unor colaborări interuniversitare prin care să promovăm și să asigurăm echitate în accesul la educația medicală.

PROIECTE NAȚIONALE

ZILELE EDUCAȚIEI MEDICALE

Zilele Educației Medicale” este un proiect care își propune orientarea pe plan profesional a studenților la medicină prin intermediul unor evenimente cu caracter științific. Obiectivul principal al proiectului este susținerea educației medicale complementare programei universitare. 

TRANSMED

Transmed este un program de schimburi interuniversitare ce aparține de Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România. Acesta oferă posibilitatea de a petrece o săptămână de studiu într-un alt centru universitar de medicină din România sau Republica Moldova. Astfel studenții vor cunoaște un alt cadru de studiu, iar acolo vor fi așteptați de către alți studenți mediciniști gata mereu pentru a îi îndruma și pregătiți cu un program social excepțional.

BREAKING THE SILENCE

Proiectul „Breaking the Silence” utilizează sensul larg al noțiunii de comunicare, luând în calcul, nu doar transmiterea de mesaje cu conținut specific medical prin utilizarea limbajului semnelor, dar și apropierea de această categorie populatională prin înțelegerea preocupărilor lor cotidiene, participarea nemijlocită la activitățile specifice și nu în ultimul rând identificarea nevoilor lor de educație pentru sănătate.

TUTORI PENTRU NOUA GENERAȚIE

Proiectul ”Tutori pentru noua generație” al departamentului de Educație Medicală s-a născut din necesitatea reală a studenţilor de a fi susținuți și îndrumați în primii lor pași în mediul universitar. În cadrul proiectului, studenții din anii mai mari vin în susținerea colegilor lor mai tineri, studenți în anul I la Facultatea de Medicină, cu scopul de a le facilita integrarea armonioasă în mediul academic.

BALUL BOBOCILOR

Probabil una din cele mai importante evenimente la fiecare început de an universitar este Balul Bobocilor, organizat cu mândrie și cu mare drag, de fiecare dată, pentru proaspeții bobocii mediciniști, care au reușit să treacă de primul examen al Facultății de Medicină. și anume Admiterea. Este o oportunitate ideală pentru noi veniți, adică studenții de anul I, să facă cunoștință cu câțiva dintre membrii vechi ai Asociației noastre, să facă cunoștință între ei și să socializeze cât mai mult, începând astfel să cunoască noi oameni și să lege noi prietenii care pot dura o viață întreagă.

CONFERINȚE ȘI WORKSHOP-URI

În punctul în care dorința studentului se întâlnește cu plăcerea medicului de a-și împărtăși cunoștințele răsare un workshop sau o conferință, cum ar fi BASIC LIFE SUPPORT (SUPORT VITAL DE BAZĂ), care este un workshop despre educarea studenților în medicină, dar și a populației generale, în vederea managementului situațiilor de urgență din punct de vedere medical, prin organizarea de ateliere practice de BLS.

SuperMedStudents

Dacă ești boboc la FMF Oradea și vrei să afli tips n'tricks despre cum să fii un student cât mai bun, dacă vrei să cunoști oameni noi și chiar și orașul dacă nu ești din zonă, participă la acest proiect ”SuperMedStudents„!

YOUNG DOCTORS OF ROMANIA

Din dorința de familiarizare a actualilor studenți și viitorilor rezidenți cu realitatea carierei medicale, Departamentul de Educație Medicală SCOME FASMR introduce pentru prima oară conceptul de YDoR (Young Doctors of Romania), activitate menită să vină în întâmpinarea nevoii tinerilor studenți mediciniști de a cunoaște mai bine sistemul medical din România.

Andreș Daiana

LOME (Local Officer on Medical Education)

Adresă 

P-ța 1 Decembrie, 10, Oradea, Bihor


Contact

Email: asmosecretariat@gmail.com

    Feedback

    Vă rugăm să ne trimiteți ideile dvs., rapoarte de erori, sugestii! Orice feedback ar fi apreciat.